AMGEN & Mustafa Nevzat - Türkiye Basketbol Federasyonu: 46 - 72
06.12.2016
CBL’de I Grubunda Türkiye Basketbol Federasyonu, AMGEN & Mustafa Nevzat’ı 72-46 yenerek lige galibiyet ile başladı. Maça Utku, Kerem, Gökhan ve Haluk ile hızlı hücumlardan sayılar bularak 13-0’lık seri ile başlayan Türkiye Basketbol Federasyonu ilk çeyreği 28-6 önde geçti. İkinci çeyrekte toparlanan AMGEN & Mustafa Nevzat Şükrü önderliğinde 13-0’lık seri yakaladıysa da devreyi Türkiye Basketbol Federasyonu 35-21 önde kapattı.
Üçüncü çeyrekte Kerem Tunçeri’nin double double yapması ile hız kazanan Türkiye Basketbol Federasyonu farkı açarak son çeyreğe 55-35 önde giren taraf oldu. Final periyodunda da rahat oyununu sürdüren Türkiye Basketbol Federasyonu maçı 72-46 kazanan taraf oldu.
Türkiye Basketbol Federasyonu’nda Utku Kocaş 18 sayı – 8 ribaund – 5 asist – 4 top çalma, Gökhan Tokatlı 14 sayı – 11 ribaund, Kerem Tunçeri 12 sayı – 10 asist, Haluk Yıldırım 10 sayı – 7 ribaund ile oynayarak galibiyetin mimarları oldular.
AMGEN & Mustafa Nevzat’ta Şükrü Kürekçi 18 sayı – 11 ribaund – 3 top çalma, Ömer Baki Orhan 8 sayı, Serkan Asrav 6 sayı – 10 ribaund ile oynadılar.
Maçın Oyuncusu Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan Utku Kocaş oldu.